Domov > Aktualno > Arhiv novic > Izšla je publikacija Zakladi sredi mesta - Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib
13. 01. 2020
Izšla je publikacija Zakladi sredi mesta - Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib

Konec leta 2019 je Mestna občina Ljubljana, Oddelek za varstvo okolja izdala publikacijo z naslovom Zakladi sredi mesta – Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

V njej so na 36 straneh predstavljene lastnosti in zanimivosti krajinskega parka, ki so ga tedanje ljubljanske občine zavarovale že leta 1984.

Park se razprostira na 459 hektarjih severozahodnega dela Ljubljane in obsega mestni park Tivoli, gozdove Rožnika, Šišenskega hriba in drugih vrhov do Koseškega boršta in Poti spominov in tovarištva.

Za mnoge Ljubljančane predstavlja prvi stik z naravo in zelena pljuča mesta, za druge pa domače igrišče ali športni poligon. Vsekakor je Krajinski park prostor sprostitve, navdiha in kulture.

S fotografijami bogata publikacija nas s pregledno karto popelje po z naravo in kulturo bogatem prostoru in nam predstavi pestro zgodovino območja. Navdušujoče so tudi številke: v parku najdemo štiri ožja naravovarstveno zavarovana območja, več kot 30 enot kulturne dediščine državnega in lokalnega pomena, 15 naravnih vrednot in več kot 2.800 vrst živih organizmov.

Publikacija je dostopna v slovenskem in angleškem jeziku:

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.