Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Akcija odstranjevanja deljenolistne rudbekije na območju naravnega rezervata Mali Rožnik
05. 07. 2022
Akcija odstranjevanja deljenolistne rudbekije na območju naravnega rezervata Mali Rožnik

To soboto in prihodnjo sredo bomo na območju naravnega rezervata Mali Rožnik odstranjevali invazivno deljenolistno rudbekijo (Rudbeckia laciniata). Vabljeni, da se nam pridružite.

Akcija bo potekala v dveh terminih in sicer:
Zberemo se na pločniku ob uvozu na Žabjo ulico (nekdanjo Koseško) z Večne poti (koordinate lokacije).
Za sodelovanje na akciji ne potrebujete posebnega predznanja, saj bodo akcijo koordinirali poznavalci tujerodnih vrst rastlin. Potrebujete le dobro voljo in terenska oblačila (priporočamo tanke dolge hlače). Za malico in potrebno opremo poskrbimo mi! V kolikor imate lastne vrtne delavne rokavice jih prosimo prinesite s seboj. Ne pozabite tudi na steklenico z vodo.
Prosimo, da svojo udeležbo najavite na tel. št. 031 225 740 (Luka) ali e-mail: luka.sparl@vokasnaga.si

Cilj akcij odstranjevanja je omejiti širjenje izbranih vrst rastlin na nekaterih naravovarstveno najpomembnejših območjih, eno takih je tudi naravni rezervat Mali Rožnik, ki se nahaja na območju Rakovniškega barja.

V skladu z Akcijskim načrtom za obvladovanje invazivnih tujerodnih rastlin na območju Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib za obdobje 2021-2025 in v skladu z rednim programom dela na območju naravnega rezervata Mali Rožnik tudi v letošnjem letu izvajamo akcije odstranjevanja ITV, prednostno deljenolistne rudbekije.
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.