Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Akcija prenašanja dvoživk ob Večni poti že poteka
25. 02. 2020
Akcija prenašanja dvoživk ob Večni poti že poteka

Če se v teh dneh peljete po Večni poti boste opazili, da na delu od Živalskega vrat proti Kosezam stoji zelena ograja – ograja za dvoživke.

13. februarja smo jo postavili pod vodstvom članov Herpetološkega društva - Societas herpetologica slovenica, ki izvajajo projekt ''Varstvo dvoživk na Večni poti'' ter v sodelovanju s prostovoljci.

Lepo vreme in topli dnevi so prebudili dvoživke, ki se v teh dneh že selijo proti mrestiščem, kjer bodo odložile mrest. V želji, da Večno pot varno prečka čim večje število dvoživk, vas vabimo, da se pridružite akciji prenašanja dvoživk. Akcija poteka vsak večer s pričetkom ob 20h, zborno mesto je na asfaltnem parkirišču nasproti Živalskega vrta.

S seboj imejte svetilke (najbolje naglavne) in odsevne jopiče (da nas vozniki hitreje opazijo in tako poskrbimo za svojo varnost). Vedra za prenašanje priskrbijo člani Herpetološkega društva. Dvoživke prenašamo brez rokavic, saj je to za tanko kožo dvoživk najprimernejše.

Svojo udeležbo prosimo sporočite na e-mail: dvozivke.vecnapot@gmail.com najkasneje do 17h na dan prihoda. Redno obveščanje o akciji potekalo na spletni strani prenašanja dvoživk na Večni poti.

Varstvo dvoživk na Večni poti in redno spremljanje stanja populacije poteka kontinuirano od leta 2007 dalje.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.