Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Brezplačni vodenji ob dnevu biotske raznovrstnosti in dnevu parkov
18. 05. 2022
Brezplačni vodenji ob dnevu biotske raznovrstnosti in dnevu parkov
Ob prihajajočem dnevu biotske raznovrstnosti (22. maj) in evropskem dnevu parkov (24. maj) smo pripravili dve brezplačni vodenji po Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib.

Območje je pomembno tako z vidika varstva naravnih vrednot in krajinskih značilnosti kot z vidika ohranjanja biotske raznovrstnosti. Mozaični preplet ekosistemov nudi dom več kot 2.800 različnim vrstam organizmov, med njimi tudi številnim redkim in ogroženim.


Nedelja, 22. 5. 2022 ob 9.00

Na vodenju ob dnevu biotske raznovrstnosti bomo spoznali nekatera naravovarstveno najpomembnejša mokrišča na območju parka. Ta predstavljajo dragocen življenjski prostor številnim vrstam organizmov, med njimi tudi redkim vrstam gliv, rastlin in živali. Mokrišča so pomembna tudi kot pomembni zalogovniki ogljika v tleh in rezervoarji pitne vode..

Zborno mesto: Koseški bajer, 9:00 (trajanje 2 h)

Priporočena oprema: nepremočljiva terenska obutev in obleka, repelenti, voda.

Prijave na dogodek (do 20 udeležencev) sprejemamo po e-pošti na naslov luka.sparl@vokasnaga.si ali po telefonu 031 225 740 do zapolnitve mest.


Torek, 24. 5. 2022 ob 17h

Na vodenju ob Evropskem dnevu parkov bomo obiskali ekstenzivne, vrstno bogate travnike na zahodnem delu parka. Desetletja ali celo stoletja človeške rabe so tista, ki so omogočila, da tu še najdemo nekatere redke in ogrožene rastlinske vrste, žuželke, med njimi hrošče, metulje, divje čebele idr. ter v bližini vodnih teles kačje pastirje in predvsem v mejicah in na gozdnem robu tudi številne ptice.

Zborno mesto: Parkirišče pri ZOO, 17:00 (trajanje 2 h)

Priporočena oprema: terenska obutev in obleka, repelenti, voda.

Prijave na dogodek (do 20 udeležencev) sprejemamo po e-pošti na naslov luka.sparl@vokasnaga.si ali po telefonu 031 225 740 do zapolnitve mest.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.