Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Odstranjevali smo žlezavo nedotiko
17. 05. 2021
Odstranjevali smo žlezavo nedotiko

Žlezava nedotika je enoletnica. Z rožnatimi cvetovi rastlina cveti od julija do novembra. Njeni plodovi ob zrelosti eksplodirajo in na ta način raztrosijo semena po okolici.

Prav zato so akcije odstranjevanja najbolj uspešne, še predno rastlina zacveti oz. plodi.

Pretekli petek smo združili moči z MEPI - Program Mednarodno priznanje za mlade, Britanskim veleposlaništvom, British Councilom, Britansko-slovensko gospodarsko zbornico in Britansko mednarodno šolo v Ljubljani in izvedli zelo uspešno akcijo odstranjevanja invazivnih tujerodnih rastlin – odstranjevali smo žlezavo nedotiko.

S pomočjo številnih prostovoljcev smo bili zelo uspešni. Nabrali smo kar 2 m3 mladih, še ne cvetočih rastlin, ki smo jih odpeljali na uničenje.

V tem tednu se začenja že 22. Nacionalni teden prostovoljstva, katerega namen je praznovanje prostovoljstva in prostovoljskih organizacij ter zahvala prostovoljcem za njihovo udejstvovanje. Zato zahvala vsem prostovoljcem te in preteklih akcij odstranjevanja invazivnih tujerodnih vrst, ki so s svojim delom prispevali k ohranjanju biotske pestrosti našega zavarovanega območja.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.