Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Prvi kolesarski izlet iz Tivolija na Ljubljansko barje
21. 09. 2023
Prvi kolesarski izlet iz Tivolija na Ljubljansko barje

Preteklo soboto, 16. septembra 2023, smo v sodelovanju s sodelavci Krajinskega parka Ljubljansko barje izvedli prvi povezovalni izlet med obema zavarovanima območjema narave v Mestni občini Ljubljana.

Kaj imata skupnega Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib ter Krajinski park Ljubljansko barje? Kako s kolesom iz Mestnega parka Tivoli do Mestnega parka Rakova jelša? Kje v Mestnem parku Rakova jelša se nahaja Pot med jelšami?

Vse to in še več so izvedeli udeleženci sobotnega kolesarskega izleta. Pot smo začeli v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Na nekoliko zaspano sobotno jutro se nas je pred Čolnarno zbralo 15 kolesarjev. V kratki predstavi smo spoznali naravovarstveni pomen te zelene oaze sredi mesta in ukrepe za ohranjanje tega območja. Sledilo je kolesarjenje do Mestnega parka Rakova jelša, kjer smo si najprej ogledali razstavo Krajinski parki v Mestni občini Ljubljana. Kolesarjenje smo nadaljevali po Poti med jelšami, kjer smo na 8 postajah spoznali pomen ohranjanja mokrotnih barjanskih travnikov ter izbrane ogrožene živalske vrste.

Z izletom smo zaznamovali tudi pričetek Evropskega tedna mobilnosti, ki je potekal od 16. – 22. septembra, zato smo ga poimenovali »Trajnostno povezani«.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.