Domov > Aktualno > Vsi dogodki > Spoznavanje netopirjev v Tivoliju
23. 08. 2019
Spoznavanje netopirjev v Tivoliju

V ponedeljek 26. avgusta bo v Tivoliju zopet zanimivo. Slovensko društvu za proučevanje in varstvo netopirjev pripravlja t.i. mreženje netopirjev, ki bo potekalo pri ribniku v parku Tivoli. Dogodek se bo začel ob 20h.

Če želite spremljati tudi postavljanje mrež pa se nam lahko pridružite že po 19. uri. Na dogodku boste lahko spoznali metodo lovljenja netopirjev v mrežo in si ulovljene netopirje tudi pobližje ogledali.

Glede na izkušnje iz lanskega leta, dogodka vsekakor ne gre zamuditi - na mreženju na isti lokaciji so lansko leto ujeli netopirje vrste drobni netopir (Pipistrellus pygmaeus), belorobi netopir (Pipistrellus kuhlii), Nathusijev netopir (Pipistrellus nathusii) in navadni mračnik (Nyctalus noctula). Podobno lahko pričakujemo tudi v letošnjem letu. Lahko pa ujamemo tudi katero izmed drugih dvajsetih vrst netopirjev, katerih prisotnost je že bila potrjena v Ljubljani.

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na 27. 8. 2019.

Aktivnost poteka v sklopu projekta Netopirji - skrivnostni Ljubljančani 4, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana. Dogodek poteka kot del Mednarodne noči netopirjev, ki jih koordinira organizacija Eurobats. Mednarodne noči netopirjev potekajo že vse od leta 1997 in sicer v več kot 30 državah. V Sloveniji se praznovanju pridružujemo že 21. leto zapored. Na številnih dogodkih člani Društva predstavijo netopirje, njihovo vlogo v naravi, ogroženost in varstvo s ciljem zagotoviti boljše poznavanje in varstvo teh živali v prihodnje.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.