Domov > Aktualno > Arhiv novic > Mednarodni dan prijateljstva
31. 07. 2019
Mednarodni dan prijateljstva

Prvi neformalni dan prijateljstva je bil obeležen 30. 7. 1958 po svetovni kampanji prijateljstva, katere namen je bil vzpostavitev miru na osnovi vzpodbujanja prijateljstva. 30. 7. 2011 je Generalna skupščina ZN uradno razglasila kot mednarodni in svetovni dan prijateljstva.

Prvotna ideja obeleževanja tega dne izhaja iz 30-ih let prejšnjega stoletja, navdih je prišel iz pošiljanja darilnih kartic. Skozi celotna 30-ta in 40-ta leta se je običaj praznovanja prijateljstva širil predvsem po ZDA, idejo so nato prevzeli v Aziji, kjer so čaščenje prijateljstva praznovali kot dan medsebojnega obdarovanja.

Prvi neformalni dan prijateljstva je bil obeležen 30. 7. 1958 po svetovni kampanji prijateljstva, katere namen je bil vzpostavitev miru na osnovi vzpodbujanja prijateljstva.

Veliko kasneje, šele 30. 7. 2011, je Generalna skupščina ZN uradno razglasila mednarodni in svetovni dan prijateljstva.

Kakovostno preživljanje prostega časa s pravimi prijatelji je dokazano koristno, tako kot preživljanje prostega časa v naravi. Vsi potrebujemo in imamo radi prijatelje, vendar premnogokrat ne najdemo časa zanje ali enostavno dojemamo prijateljstvo kot nekaj samoumevnega. Kdaj ste si nazadnje načrtno prilagodili svoj urnik, se odpovedali prvotnim planom in si vzeli čas za svoje prijatelje?

Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib ponuja veliko možnosti kvalitetnega preživljanja časa s prijatelji. Prosti čas lahko izkoristite za sprehod ali tek s prijatelji, pogovor v miru, spokoju in senci mogočnih dreves v parku Tivoli ali za obisk katere od organiziranih športnih aktivnosti v mestnem parku Tivoli, kjer so vam na voljo košarka, plavanje, drsanje, rolkanje, kotalkanje, bowling, tenis, idr. aktivnosti.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.