Domov > Aktualno > Arhiv novic > Obrezovanje dreves na Jesenkovi poti
22. 10. 2020
Obrezovanje dreves na Jesenkovi poti

Danes na delu Jesenkove poti (v bližini vodohrana Rožnik) pričenjamo z obrezovanjem dreves. Odstranili bomo odmrle in obiskovalcem potencialno nevarne veje.

Obiskovalce prosimo, naj se izognejo območju izvajanja del oz. v primeru da na dela naletijo, upoštevajo varnostna navodila izvajalcev del. Svetujemo, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču, pse naj imajo na vrvici.

Z odstranjevanjem potencialno nevarnih vej na drevesu dosežemo več učinkov:
- z odstranjevanjem odmrlih in poškodovanih vej zmanjšamo možnost, da se te odlomijo same in s tem povečamo varnost obiskovalcev ter infrastrukture;
- z odstranjevanjem odmrlih, poškodovanih ali okuženih vej izboljšujemo zdravstveno stanje dreves.

Obrezovanje dreves ob Jesenkovi gozdni učni poti bo potekalo s pomočjo avtodvigala in arborističnih plezalnih tehnik. Pri tehniki z avtodvigalom obrezovanje vej na drevesu poteka tako, da arborist z žago stoji v dvižni košari. Pri plezalni tehniki pa se arborist plezalec z vrvmi povzpne na drevo in z žago obrezuje v drevesni krošnji. Usposobljen arborist torej odstrani le tiste veje, ki so obiskovalcem potencialno nevarne in to s čim manj negativnimi posledicami za drevo. Dela bodo izvajali arboristi Tisa d.o.o.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.