Domov > Aktualno > Arhiv novic > Otvoritev razstave fotografij Narava nas povezuje – Parki Dinaridov v Ljubljani
15. 11. 2018
Otvoritev razstave fotografij Narava nas povezuje – Parki Dinaridov v Ljubljani

Danes smo na Jakopičevem sprehajališču slovesno odprli razstavo z naslovom "Narava nas povezuje – Parki Dinaridov", ki smo jo pripravili skupaj z mrežo Parki Dinaridov, WWF Adria ter Mestno občina Ljubljana.

Naslov razstave »Narava nas povezuje – Parki Dinaridov« sporoča, da narava ne pozna meja ter da nas narava tudi povezuje. To povezovanje je večplastno. Od sodelovanje med zavarovanimi območju (v Sloveniji in tudi širše v dinarski regiji) do povezovanje človeka in narave. To še posebej velja za krajinske parke, kjer se prepletajo številni elementi naravne in kulturne dediščine ter značilna krajina, ki jo je soustvaril človek.

Podobno kot Slovenija se tudi države dinarskega loka lahko pohvalijo z visoko stopnjo biotske raznovrstnosti in veliko krajinsko pestrostjo. Prizadevanja za varovanje tistih območij, kjer so strnjena največja bogastva in lepote narave, imajo na tem območju že dolgo zgodovino. Od prvih pobud iz začetka 20. stoletja se je ideja in potreba za njihovo ohranjanje razvijala vse do zadnjih desetletij, ko je postala ena od poti oblikovanja trajnostnega razvoja družbe.

Na 120 panojih se z eno ali dvema fotografijama ter kratkimi besedili predstavlja 13 slovenskih zavarovanih območij ter 58 zavarovanih območij iz širše dinarske regije – torej držav, ki se vrstijo vse od Slovenije do Albanije in Makedonije. Razstava bo na ogled do januarja 2019.JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.