Domov > Aktualno > Arhiv novic > Postavljanje varovalne ograje za dvoživke na Večni poti
16. 02. 2022
Postavljanje varovalne ograje za dvoživke na Večni poti

Selitvene poti dvoživk proti mrestiščem prekinjajo številne prometnice, ena teh je npr. tudi Večna pot.

Da dvoživkam in tudi drugim organizmom, ki prečkajo prometnice, omogočimo varen prehod, lahko prispevamo največ sami, s tem, da ustrezno prilagodimo hitrost vožnje!
Navkljub ozaveščanju in opozorilnim znakom na poteh žal še vedno prihaja do preštevilnih povozov.

Z željo dvoživkam omogočiti varen prehod cestišča in s tem večje možnosti za preživetje že vrsto let poteka akcija prenašanja dvoživk na odseku Večne poti v Ljubljani.
Mestna občina Ljubljana bo tudi letos nadaljevala z aktivnostmi za zagotavljanje varstva dvoživk v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, v okviru katerih bodo člani Herpetološkega društva - Societas herpetologica slovenica vodili in koordinirali akcijo vsakodnevnega prenašanja dvoživk čez cestišče na odseku Večne poti.

Padavine in višje temperature, ki smo jim priča v zadnjih dneh, predstavljajo vse bolj ugodne razmere za selitevprvih dvoživk proti njihovim mrestiščem.

Da jim tudi letos omogočimo, kar se da, varen prehod čez prometno Večno pot, izvajalci akcije vabijo k udeležbi pri postavljanju varovalne ograje.

Postavljanje bo potekalo v nedeljo, 20. 2. 2022, ob 10. uri. Zbirno mesto je asfaltirano parkirišče NIB nasproti ZOO Ljubljana.

S seboj obvezno prinesite odsevni jopič in masko. Zaželene so tudi delovne rokavice in oblačila ter kladivo. Obvezno je izpolnjevanje PCT pogoja.

Za malico bo poskrbljeno.

Zaradi trenutnih razmer in lažje organizacije se za udeležbo pri postavljanju prijavite na mail: dvozivke.vecnapot@gmail.com.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.