Domov > Aktualno > Arhiv novic > Poteka Teden gozdov 2021
26. 05. 2021
Poteka Teden gozdov 2021

V tem tednu poteka teden gozdov (24. do 30. maj). Ta vsakoletna prireditev konec meseca maja poveže različne inštitucije, ki skrbijo za slovenski gozd in širši družbi predstavi pomen gozda in gozdarstva za njeno blaginjo.

Geslo letošnjega Tedna gozdov je »Načrtno z gozdom!«, glavne teme pa načrtovanje razvoja gozdov, gozdne učne poti in velike zveri.

V Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib se lahko sprehodite po Jesenkovi gozdni učni poti. Na približno 3 km dolgi poti je predstavljenih 30 drevesnih in grmovnih vrst. Drevesne vrste so označene s tablicami, ki nosijo slovensko in latinsko ime vrste. Dobra tretjina vrst se tu pojavlja naravno, ostale so bile sem prinesene in izvirajo od drugod.

Pot je bila urejena ob kongresu Mednarodne zveze gozdarskih in lesarskih raziskovalnih organizacij, ki je leta 1986 potekal v Ljubljani. Poimenovana je po botaniku in genetiku Franu Jesenku (1875 - 1932), prvemu profesorju botanike na Ljubljanski univerzi, ustanovitelju botaničnega inštituta in enem prvih slovenskih naravovarstvenikov.

Več o tednu gozdov na spletni strani Zavod za gozdove Slovenije na povezavi Teden gozdov 2021.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.