Domov > Aktualno > Arhiv novic > Razstava Narava nas povezuje - Parki Dinaridov se seli v Triglavski narodni park
17. 05. 2019
Razstava Narava nas povezuje - Parki Dinaridov se seli v Triglavski narodni park

Razstava Narava nas povezuje – parki Dinaridov, ki je od novembra 2018 do januarja 2019 krasila in s čudovitimi motivi nagovarjala obiskovalce Jakopičevega sprehajališča v parku Tivoli, se te dni seli v Triglavski narodni park.

Veseli smo, da so v Triglavskem narodnem parku prepoznali pomen in sporočilnost razstave in jo v dneh, ko obeležujemo Mednarodni dan biotske raznovrstnosti in Evropski dan parkov sprejeli v svoja informacijska središča. Razstava bo gostovala na petih lokacijah in sicer Centru TNP Bohinj, Informacijskem središču Dom Trenta, Infocentru Triglavska roža Bled, Zeleni hiši TIC Kobarid ter Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.
Slovesna otvoritev bo v petek, 17. maja 2019, ob 19h v Bohinju. Razstava bo na vseh petih lokacijah na ogled do konca avgusta.

Pri pripravi in izvedbi razstave, ki smo jo koordinirali v Službi Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib in je nastala v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, WWF Adria in  Mrežo parki Dinaridov je sodelovalo 13 slovenskih zavarovanih območij ter 58 zavarovanih območij iz širše dinarske regije – torej držav, ki se vrstijo vse od Slovenije do Albanije in Makedonije.

Namen razstave je predstaviti naravne vrednote in kulturne znamenitosti zavarovanih območij, pomen zavarovanih območij ter koristi varovanja le teh za lokalne prebivalce ter ljudi, ki živijo v širši regiji.

Vabljeni v informacijska središča Triglavskega narodnega parka.

Več informacij: https://www.tnp.si/sl/obiscite/koledar-dogodkov/narava-nas-povezuje-parki-dinaridov-2/

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.