Domov > Aktualno > Arhiv novic > Sečnja v Krajinskem parku
10. 02. 2020
Sečnja v Krajinskem parku

Od danes 10. februarja pa do predvidoma srede 12. februarja 2020 bo na treh lokacijah v gozdu v Krajinskem parku Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib potekala sečnja dreves.

Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Ljubljana, je označil drevje, ki ga je treba posekati iz sanitarnih razlogov, saj gre za oslabelo oziroma poškodovano drevje.

Lokacije sečnje: dve lokaciji sta v Zgornji Šiški, in sicer je ena v gozdnem trikotniku med Koseško cesto in nogometnim igriščem, druga pa nasproti le-te, na drugi strani Večne poti. Tretja lokacija je ob Večni poti med živalskim vrtom in križiščem Večne poti s Potjo Roberta Blinca. Na lokacijah v Zgornji Šiški je za posek označenih skupaj 16 dreves, na tretji lokaciji pa 2 drevesi.

Obiskovalcem gozda svetujemo, naj se v času sečnje in spravila zaradi lastne varnosti izogibajo delovnim območjem in upoštevajo opozorila ter navodila izvajalcev del ter Zavoda za gozdove Slovenije.

Če se bodo kljub temu podali na to območje, naj ne nosijo slušalk, ki bi preprečile zaznavo dogajanja na delovišču. Lastnikom psov svetujemo, naj imajo pse na vrvici.

JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.,
Vodovodna cesta 90, Ljubljana
Telefon: +386 (0)1 5808 074
Elektronska pošta: info.kptrsh@vokasnaga.si
JAVNO PODJETJE VODOVOD KANALIZACIJA SNAGA d.o.o.© 2018. Vse pravice pridržane.